Sabtu, 19 September 2015

CONTOH TEXT PROCEDURE

Di bawah ini adalah contoh dari text procedure :

How To Make Pecel


Ingredients :

  • A bunch spinach
  • Long bean
  • 1 cup bean sprouts
  • 1 cucumber sliced
  • 1 of carrot sliced

Ingredients of peanut sauce :


  •      1 cup fried peanut
  •          1 clove garlic
  •          2 red chilies
  •          1 tsp shrimp paste
  •          1 tsp brown sugar
  •          1⁄2 tsp tamarind
  •          1 lemon
  •          Salt to taste
  •          boiling water, depending on desired thickness

Utensils : 

  • Knife
  •  Mortar and pestle
  • Serving dish
  • Bowl

Steps :


  •   Boil separately the spinach, long bean, and beansprout then put aside.
  •    Pound the fried peanut into a fire powder. Using the mortar and pestle, crush the garlic, shrimp paste, chilies, brown sugar, tamarind, lemon leaf into a paste adding a little salt.
  •  Mix the peanut and the paste together and add boiling water to desired thicknes.
  • On a serving dish, spread the vegetables out, put the spinach first, round the edge with long beans and sliced cucumbers, then in the centre put the carrot and bean sprouts.
  • Pour the peanut sauce over all this and garnish with ‘krupuk’ and serve immediately.



    Di bawah ini adalah terjemahan nya :
Cara Membuat Pecel

   Bahan:
·         Seikat bayam
·         kacang panjang
·         1 cangkir tauge
·         1 iris mentimun
·         1 wortel diiris
   Bahan saus kacang:
·         1 cangkir kacang goreng
·         1 siung bawang putih
·         2 buah cabai merah
·         1 sdt terasi
·         1 sdt gula merah
·         1/2 sdt asam
·         1 lemon
·         garam secukupnya
·         air mendidih, tergantung pada kekentalan yang diinginkan
   Alat-alat:
·         pisau
·         Lemper dan ulegan
·         piring saji
·         mangkuk
   Langkah-langkah:
1.      Rebus secara terpisah bayam, kacang panjang, dan tauge kemudian sisihkan.
2.      Tumbuk kacang goreng menjadi halus. Gunakan lemper dan ulegan, Hancurkan bawang putih, terasi, cabai, gula merah, asam, daun lemon menjadi pasta tambahkan sedikit garam.
3.      Campur kacang dan pasta bersama-sama dan tambahkan air mendidih untuk kekentalan yang diinginkan.
4.      Pada piring saji, tata sayuran , tempatkan bayam pertama, tepi dengan kacang panjang dan irisan mentimun, kemudian di tengah tempatkan wortel dan tauge.
5.      Tuang saus kacang atas semua ini dan hiasi dengan 'krupuk' dan sajikan segera.




2 komentar:

  1. Learn the basics of Baccarat - The Welsh-English
    If you're 메리트 카지노 looking worrione for Baccarat card counting instructions, A common version 메리트카지노 of Baccarat is Baccarat, a hand full of cards in a

    BalasHapus